Friday, October 2, 2009

Seljetur med Nordfjord Fotoklubb - dag 1

First a note to non Norwegian readers. Don't feel bad about not being able to read the text. The pictures are the main thing here.

Nordfjord Fotoklubb sin første skikkelige tur gikk til Selje.

Værprognosene var sånn midt på treet. Men hva gjør vel det når man skal drive med noe artig, i godt selskap og med god mat og drikke? Selv Canonister uten værtetting kan ha det bra da (så lenge de ikke hiver seg overende i fjærsteinene).

Så ti glade fotografer trosset værmeldingene.

Etter å ha installert oss på Seljevågen Appartement i to bra leiligheter, la vi kursen mot Hoddevika i håp om å fange surfere i aksjon.

På vei ned møtte vi disse livsnyterne.

Vel nede fikk jeg en følelse av å ha havna i et parallelt univers. Ganske forskjellig fra hverdagen hjemme på Eid. Surfere er liksom noe for seg selv, enten de er ekte surfebomser, eller bare nybegynnere. Vi støtte på begge kategoriene.

Han som sitter i grønn jakke virket som han hørte med til den første kategorien. Han stirra ut i det store intet, mens han venta på den store bølga. Aspirantene hadde nok med det havet hadde å by på den dagen.

Alle var hyggelige og smilte og hilste. Veteranen veksla jeg noen ord med. Han var opptatt av forholdene neste dag. Nybegynnerene snakka om det store kicket.

Underlig gjeng. Men vi var nok litt underlige vi og. Følte meg som en turist, og det var vi vel egentlig.

Ikke bare surferere som er noe for seg selv. Naturen på Hoddevikssanden er og særprega.

Særlig om høsten, en halvkald høstettermiddag. Det gir en ekstra dimensjon til opplevelsen. Lukta er den samme, sanden er den samme. Men lydene er ikke de samme. Ungene plasker ikke rundt og hyler. Måsene maser mindre, hvsi de i det hele gider å gi lyd fra seg.
Volleyballnettet er heller ikke i bruk. Hele stranda er i ventemodus.

Ok, nok prat, nå bilder:


Kamomønstra lavvo, det er hardcore.


Venter på sin eier.


Venter på den store bølga, som kanskje kommer i morra.


Venter på motiv.


Litt action var det, men MaritimTim hadde for kort optikk.


Mer venting.


Det en del av gutta venter på, en strandbabe.

Venter på neste år?

Etterord:
Mens jeg satt å venta på den store bølga, og gjerne en surfer som kunne ride den, gikk tankene mine til Mark Dimalanta, en livsstilsfotograf som virkelig kan dette med surfing. Blogen hans anbefales.